BlackEaster Festival

Back to overview

Wilderman
SCHEDULED: Sunday 21/04/2019 , around 19:40

Wilderman is a musical project featuring Elvis Peeters, also known as head and voice from AROMA DI AMORE / DE LEGENDE.

More [EN] info soon ..

 

WILDERMAN [NL]

De diepe, helende, naar wroeging neigende sound van een baritonsaxofoon met zijn door koortsige lippen afgebeten bek. Bespeeld door een nakomeling van zijn voorvaderen, met de woeste bronst van een te jong oud geworden doorzetter. Daarnaast een grove, haast uit de ondergrond opwellende contrabas of een vlijmende, korzelig koerende elektrische basgitaar. Met vaste hand uit de lendenen van een onwijze muze geplukt. Drums en trommels met schorre vellen, hoestende koperen bekkens, neer geroffeld onder harde houten slagen, nu en dan teder geborsteld, met zachte aandrang aan het oor gedrukt. En daartussendoor een hakkende, huilende en soms ruw fluisterende stem. Een melopee van onrust en troost, een boerencharleston, een wals van kwart voor middernacht, een farce majeur."

Tekst en stem van Elvis Peeters, composities, contrabas en elektrische bas van Chris Carlier, baritonsax van Koen Van Roy, drums van Toon van Dionant. 

 

Uit de pers:

De moderne jazz is in Vlaanderen aan een heuse revival toe.(Hamster Axis Of the One-click Panther, BRZZVLL, ...). Voeg bij dat rijtje nu ook maar Wilderman.****(Het Nieuwsblad)

Topplaat(Written in Music)

Zo intensief en diepgaand als Nick Cave(SnoozeControl)

een lust voor oor, oog en sensorische zinnen.(Rootstime)

BIO:

Wilderman ontstond eind 2017 wanneer bassist en componist Chris Carlier tekstschrijver Elvis Peeters vroeg voor een nieuw project waar hij ook saxofonist Koen van Roy en drummer Toon Van Dionant voor engageerde. Het klikte meteen tussen de vier. Niet verwonderlijk, Carlier, Peeters en Van Roy speelden ook al samen in De Legende.

Wilderman nam nummers op, bracht in 2018 een eerste plaat uit, getiteld Wilderman. Sindsdien trad de band verschillende keren enthousiast en vinnig op. Ondertussen werken de heren aan nieuwe nummers. 

Elvis Peeters maakte ooit samen met Fred Angst de Belgische Punk-Wave-scene onveilig met het weergaloze Aroma di Amore.

Met een aantal side-projectjes: Schmoll, Bangen konijnen,.. maakt hij reeds enige tijd fantastische muziek met De Legende en sinds kort evolueert hij verder met Wilderman.


BodyBeats Productions Dark Entries Magazine IBIS budget Antwerp City Center Peek-A-Boo Magazine Stabilogics Wool-E-Shop
Black Easter Festival
20 + 21 April 2019

ZAPPA
August Leyweg 6
2020 Antwerpen
Belgium